Home » Hjælpemidler til bygge- og anlægsbranchen » 3 fordele ved en ladkran

3 fordele ved en ladkran

En ladkran er en kran der kan monteres på ladet af en bil eller varevogn. Den kaldes også en minikran og bruges til mindre løfteopgaver. Hos ASP Produktudvikling har de en hel kategori af minikraner som de kalder Knap-on-kran.

En ladkran kræver at der er monteret en bundplade den kan sidde på. Og typisk kan en minikran løfte op til mellem 220 og 400 kilo. Så den er suveræn til små løfteopgaver.

Fordel 1: Gør arbejdet lettere

Bil og kran er samme enhed og det betyder at du ikke skal i gang med andre løftemekanismer for at fordele lasten på projektområdet. Du kan hurtigt køre genstanden derhen hvor den skal bruges og læsse den af med kranen.

Det sparer en masse tid på dit projekt. Især hvis du har større anlægsprojekter i gang i virksomheden.

Fordel 2: Letter at flytte materialer

Ofte er materialer samlet et sted på arbejdsområdet. Når du skal flytte tunge ting til et andet område vil du normalt skulle bruge en kran til at læsse en vogn. Derefter køre den til et nyt sted og læsse af igen.

Alternativt kan du have en truck på stedet til at drøne rundt med materialer. Men med en minikran på ladet behøver du hverken kran eller truck. Det sparer udstyr.

Fordel 3: Du sparer tid

Minikranen sidder fast på ladet hele tiden. Det betyder at du ikke skal bruge tid på at opsætte og nedtage kranen. Det ville du normalt være nødt til. Det sparer tid som du kan bruge på andet arbejde.

Jo mere tid du kan spare på et projekt, jo færre medarbejdere har du brug for på opgaven. Så den tid du sparer kan også ses i projektets økonomi. Ladkranen kan betjenes af en mand, så resten af mandskabet kan koncentrere som om andre opgaver.