Home » Corona » 3 ting, du skal huske, når du går udenfor døren under corona

3 ting, du skal huske, når du går udenfor døren under corona

Selvom vi er blevet kimet ned med forholdsregler, som vi skal tage os under corona, så er det en god ting at få genopfrisket de vigtigste løbende. Vi har lavet denne artikel, som du altid kan tage frem i din notitsbog, hvis du pludselig har glemt, hvad corona betyder, når vi skal begå os ude i verden.

Læg mundbind i jakkelommen

Du kommer ikke ret langt uden mundbind i dagens Danmark, og vi anbefaler derfor, at du altid har dine mundbind et sted, hvor det er umuligt for dig at glemme dem, når du skal ud af døren. Det kan eventuelt være jakkelommen, hvor du kan gemme en pakke med mundbind. Du kan også bruge stofmundbind, men så skal du finde et andet sted end jakkelommen at gemme det i. Husk også at vaske det i kogende vand.

Husk ventetiden på dine prøvesvar

Selvom dine testresultater fra dit coronapas gælder i 72 timer, så har du ikke 72 timer at boltre dig på, medmindre du tager en kviktest. Du får nemlig typisk først svar efter 12-24 timer, når du booker tid til en normal PCR-test. Hvis du derfor konstant vil have dit coronapas tilgængeligt, skal du testes hver anden dag, hvis du foretrækker at booke tider.

Hold afstand, selvom verdenen åbner op

Selvom du skal på stadion og på cafe igen, så skal du huske, at du stadig skal holde afstand. Ikke alle selvstændige institutioner er lige gode til at minde dig om det, og derfor skal du hjælpe dem på vej med gode manerer.