Home » Smykker og perler » 4 ting du bør vide, før du laver smykker

4 ting du bør vide, før du laver smykker

Sidder du med en drøm om at lave dine egne smykker? Så er det bare med at kaste dig ud i det. Det kræver ikke den store raketviden, at lave smykker til eget forbrug. Dog er der et par ting, som er rare at vide, inden du går i gang.

Du kommer ikke til at spare penge

Spørg først og fremmest dig selv, hvorfor du gerne vil lave smykker. Er det fordi du synes det kunne være hyggeligt? Er det fordi du gerne vil have noget unikt? Eller er det for at spare penge? Hvis du svarer det sidst nævnte, så er der ingen grundt til at starte din egen smykkeproduktion. Det kan ikke svare sig i tid og materialer, fordi smykker i dag kan købes meget billigt.

Find din smykkestil

Det kan være rigtig dyrt i materialer, hvis du bare køber det, som du synes ser pænt ud. Brug i stedet noget tid på at finde din smykkestil så du ikke køber dig fattig i materialer, som du ikke kommer til at bruge. Hvis du f.eks. helst vil laveøreringe, så start med at køb nogle perlestave og de perler du skal bruge.

Du kan lave alle slags smykker

Når du har øvet dig længe nok, så er der nærmest ingen grænser for, hvilke smykke du kan lave selv. Dog er det stadig en god ide, at holde lidt igen med dyre materialer såsom guld, sølv, diamanter osv. indtil du mestrer teknikkerne.

Værktøj

Udover materialer så har du selvfølgelig også brug for lidt værktøj til at samle dine smykker. I starten behøver du ikke andet end en almindelig fladtang, en spids fladtang, en rundtang og en bidetang.