Home » Hus og have » Bliv mere sikker med moderne adgangskontrol

Bliv mere sikker med moderne adgangskontrol

Sikkerhed er godt. Det er de fleste enige om. Det gælder både vores egen personlige sikkerhed, men i den grad også sikkerheden for vores fysiske ting. Ingen ved deres fulde fem vil påstå, at de sover godt om natten, hvis de frygter for tyveri og indbrud.

I den ideelle verden, er det måske unødvendigt, men så længe der er mennesker, som ikke kan kende forskel på, hvad der er deres, og hvad der ikke er, bliver vi altså nød til at have lås på døren.

Låsen kan imidlertid blive et problem i sig selv. Særligt hvis der er tale om steder, som mange mennesker skal have adgang til. Det giver sig selv, at man bliver nødt til at have et moderne låsesystem på arbejdspladser, kollegier, i lejlighedskomplekser og andre steder, hvor folk kommer og går.

Problemet opstår, når de mange mennesker alle skal have en nøgle hver. Nøgler er nemlig dyre, og ofte er det besværligt, hvis alle skal have adgang til en bygning, og folk samtidig skal have deres egen private nøgle til deres personlige sted. Det bliver hurtigt umuligt at holde styr på, hvor de forskellige nøgler er.

image-1

Et sikkert system

Det er et problem. Nøgler har nemlig en tendens til at forsvinde, og det bliver kun mere sandsynligt, når der er mange af dem. Forsvundne nøgler er ikke kun dyre at erstatte. De udgør også en sikkerhedsrisiko. Man kan ikke skifte låsen, hver gang en medarbejder eller beboer smider deres nøgle væk. Heller ikke selvom der er en sandsynlighed for, at andre for fingre i nøglen.

Derfor bør man helt droppe nøgler og i stedet indføre elektronisk adgangskontrol. Det er langt mere sikkert. De forsvundne adgangskort kan nemlig deaktiveres, og samtidig slipper man for dyre nøgler til alle de forskellige låse.