Home » Cykler » En cykel der passer til dine behov

En cykel der passer til dine behov

Der findes et væld af cykler på markedet, og det kan være svært at vælge den rigtige. Hvor stor skal den være, hvilken model skal man have og skal den have ekstra features? Nedenfor guider vi dig gennem cykeljunglen, og fortæller kort om de forskellige modeller, og hvad du skal kigge efter, hvis du vil have en cykel, der passer til lige præcis dine behov.

Den klassiske cykel er en typisk cykel med 3-7 gear, fod- og pedalbremse og en enkel opbygning. Prismæssigt ligger den sig i den lavere ende af skalaen, og den egner sig perfekt til kortere transport og hyggeture.

Citybike er en let cykel med et moderne udtryk, og den har mange anvendelsesmuligheder. Den hjælper dig hurtigt fra A til B, kan sagtens klare en halvlang transport hver dag og egner sig desuden godt til hyggeture og kørsel med børn og indkøb.

Foldecyklen er en forholdsvis ny kategori indenfor cykler, og udmærker sig ved at kunne foldes sammen, så den er let at tage med i bilen, toget eller bussen. Komforten er ikke så høj som ved traditionelle cykler, og den egner sig derfor bedst til kortere ture.

Racercykler er bygget på en særlig måde, der gør, at de er egnet til lange, hurtige ture – og ikke til traditionel transport fra A til B.

Ladcyklen er en praktisk og tung cykel med lad foran, så du kan transportere børn, kæledyr og store genstande. Den er sværere at manøvrere end klassiske cykler, men fungerer godt til kortere ture i byen, hvor du har brug for plads til oppakning eller børn.

Moutainbikes er en særlig type cykel, der er specielt velegnet til kørsel i ujævne områder som skove, bjerge m.m. Den er praktisk og let at køre på og kan sagtens bruges til daglig transport.

BMX er en lille cykel udviklet til sport, leg og akrobatisk udfoldelse.