Home » Kapok dyner » Få bedre nattesøvn med en kapokdyne

Få bedre nattesøvn med en kapokdyne

Kapok er en naturligt forekommende fiberhår, der stammer fra kapoktræets kapsellignende frugt. Kapoktræet vokser vildt i regnskovenes tropiske klimaer, i områder, hvor naturen ellers er truet af blandt andet nedfældning af træer. Kapoktræernes frugter høstes dog uden, at træerne fældes, og producenter af kapokdyner er dermed med til at beskytte regnskovens miljø. Ikke kun, fordi økosystemet ikke forstyrres ved nedfældning, men også, fordi kapoktræernes vækst er uforstyrret, naturlig og ikke påvirkes ved brug af pesticider eller andet sprøjtegift. 

Kapok er den letteste naturfiber, der eksisterer, hvilket gør den ideel i fremstilling af dyner til især småbørn. Før børn opnår en tilstrækkelig temperaturregulering, har de nemlig tendens til at sparke deres dyne af om natten, hvis de får det for varmt. Men da de ikke selv er i stand til at få den på igen, vil de hurtigt komme til at fryse, og derfor ligge vågen og grædende indtil mor eller far kommer for at dække dem til med dynen igen. Dette resulterer altså i mange nætters forstyrret søvn for både barn og forældre. Men med en dyne af kapokfiber løses problemet.

Fiberens lethed betyder, at dynen ikke tynges ned omkring barnet. Derudover er kapok yderst åndbart, hvilket igen er med til at holde temperaturen under dynen optimal og ikke alt for varm. Dog bliver det heller ikke alt for koldt, da kapokfiberen også besidder en yderst god isolationsevne, som holder temperaturen behageligt varmt eksempelvis om vinteren. Uanset årstid kan kapokdynen altså bruges, i modsætning til andre former for dyner, der er sæsonspecifikke. Dette er med til at gøre kapokdynen til en investering, der er det værd. 

Som en ekstra egenskab er kapokfibre også bløde som silke, hvilket gør oplevelsen af at ligge under en kapokdyne ekstra behagelig. Derudover bliver dynen aldrig fugtig af eksempelvis sved, da kapokfibre ikke absorberer væske. Dette er også med til at vedligeholde den bløde kvalitet. 

Udover alle disse egenskaber, som gør kapokdynen til en favorit blandt småbørn, har kapokdynen også egenskaber, der gør den fordelagtig blandt også de lidt ældre allergikere. Kapokfibre indeholder nemlig et naturligt bitterstof, der gør, at støvmider afskrækkes fra at bo i dynerne. Andre bakterier og svampesporer holdes også væk af det tørre miljø, imens kemikalieprovokerede allergianfald også undgås, da kapok ikke behandles på nogen måde, hverken under væksten eller efter høsten. Med en kapok dyne kan man både forebygge og bekæmpe allergi, hvilket glæder hele familien, og igen leder til en bedre søvn hele natten igennem.