Home » Planter og frøblandinger » Få mange anvendelsesmuligheder med brosten

Få mange anvendelsesmuligheder med brosten

Naturen har givet os mange gaver, en af dem er brosten, som bliver skåret af granit, og giver dig et stabilt underlag, og samtidig et klassisk og rustikt præg, over tid får du desuden en naturlig patina fordi stenene bliver påvirket af vind og vejr.

Du kan vælge at bruge dem til din indkørsel, og dermed kan du opleve hvordan din indkørsel tager sig flot ud hver eneste gang du kommer hjem, men der er ingen der siger de kun skal bruges til indkørsler, du kan lige så godt også bruge dem til at lave opsætninger i haven, eller sågar mindre pladser der kræver belægning.

Er du til højbede eller blomsterkasser? Eller skal du lave en havemur? Her kan brostenene også komme til deres ret, og du kan sagtens få dem i flere farver, så du virkelig kan give den gas.

Brosten i forskellige størrelser og priser

Typisk vil brosten blive leveret i en størrelse der hedder 13-15 cm x 20 cm, årsagen til de svingende mål ligger i at det er et naturprodukt, og i og med at stenene bliver kløvet, så kan man ikke altid garantere at målene vil være ens.

Til gengæld giver det så et helt unikt udtryk hvor du bruger stenene, fordi det ikke ligner andre steder og andre sten, men de vejer i snit 10-11 kg pr. stk., så hvis du køber et ton får du dermed modtage ca. 83 stk., som du kan få fra omkring en pris på 2.000 pr. ton, og dermed er brosten pris ca. 23-24 kr.

Men du kan bare komme i gang med at planlægge dit kommende haveprojekt, for stenene kan leveres med nærmest dags varsel, hvilket betyder at du ikke skal vente længe på at realisere netop dine projekter, og hvis det ikke lige er sæson for havearbejde, så kan du gøre det endnu hurtigere.