Home » Dykning » Få tjekket dit syn

Få tjekket dit syn

Går du og kniber øjnene sammen, når du færdes blandt mennesker eller skal fokusere på noget, der er langt væk? Har du svært ved at læse bogstaverne på din mobiltelefon eller computer? Eller er skiltene på vejen først tydelige, når du kører forbi dem? Så er det måske på tide at få tjekket dit syn. Det er nemlig superanstrengende at have dårligt syn, og det kan give både hovedpine og træthed. Især hvis du sidder mange timer foran en skærm eller kører meget bil uden at kunne se bogstaver og symboler tydeligt.

Langsynet og nærsynet

Der findes som udgangspunkt to typer dårligt syn, der ikke handler om bygningsfejl eller øjensygdomme som f.eks. grå og grøn stær. Du kan være langsynet, og du kan være nærsynet. Er du langsynet kan du bedst se ting langt væk, men har f.eks. svært ved at læse på din telefon, og er du nærsynet bliver ting sløret på distancen.

Dårligt syn kan være farligt

Dårligt syn kan være farligt, hvis du f.eks. kører bil uden at kunne se skarpt. Måske ved du ikke, at du har dårligt syn, men hvis du har svært ved at læse skiltene i ordentlig tid, ikke kan se, hvor vejen drejer, eller hvis lyset på gadelygterne breder sig, så du bliver blændet, så bør du få tjekket dit syn. Det kan nemlig være, du har brug for kørebriller.

Få tjekket dit syn hos optikeren

Du kan altid gå ind til en optiker, hvis du vil have tjekket dit syn. Mange af dem tilbyder gratis synstest.

Ingen begrænsninger

Det er efterhånden så almindeligt at have brug for briller, at du kan få både ski- og svømmebriller med styrke, så du aldrig skal lade dig begrænse af dit dårlige syn, men stadig kan gøre alt det, du vil.