Home » Måleinstrumenter » Forbedr naturen med præcise måleinstrumenter

Forbedr naturen med præcise måleinstrumenter

Danmark er kendt for mange ting, men især for vores mange, lange kyster og strande, havne og generelt mange vandløb, åer og søer. Det er vigtigt at kunne holde øje med kvaliteten af vandet i alle disse vandområder, da vandets kvalitet siger meget om miljøet og naturens tilstand. Dette måler man med en chatter, der er designet til at måle iltniveau, flow, pH-værdier og lignende i åer, vandløb, brønde, søer, damme, havne m.m. En chatter er en slags naturovervågning, der logger data om det område, den er placeret i. Den bruges ofte i forbindelse med byggeri og på vandværker, men også i brønde og kloakker til at måle overløb. Desuden anvendes en chatter til at måle og logge flow, temperatur og tryk for drikkevand de steder, hvor der ikke ellers kan foretages effektive måling og styring af drikkevand, eksempelvis hvis de er placeret væk fra normale strømkilder.

Et vigtigt værktøj med mange funktioner

En chatter bruges ofte i forbindelse med nye byggerier, så man kan måle på vandet i byggeområdet. Dette er et vigtigt værktøj for bygherrer og entreprenører, fordi det kan fortælle dem mange vigtige ting om vandet, inden byggeriet startes i det pågældende område, og dette kan spare mange millioner kroner i eksempelvis erstatningskrav, hvis det viser sig, at der er kemikalier i grundvandet eller andet.

En chatter har mange smarte funktioner, der gør den velegnet til vandovervågning. Først og fremmest kan den stå ubevogtet i op til 5 år uden at løbe tør for batteri, og så har den indbygget indbrudsalarm, så der sendes en SMS, hvis der er ubudne gæster eller vandalisering på chatteren. Den kan indstilles til at sende målinger via SMS eller e-mail efter ønske, for eksempel en gang om dagen, så du løbende kan følge med i vandets kvalitet.