Home » Ikke kategoriseret » Fuglehuse og foderbræt kan gøre stor forskel i haven
Fuglehuse og foderbræt kan gøre stor forskel i haven

Fuglehuse og foderbræt kan gøre stor forskel i haven

Der er mange fordele ved at have mange fugle i sin have. For det første er det skønt, at vågne op til smuk fuglekvidder og at sidde på terrassen og nyde skønsangen igen ved solnedgang. For det andet er der også en del praktiske fordele ved at have mange fugle i haven. Fuglene spiser flittigt at de mange skadedyr, og holder haven fri for alt for mange irriterende insekter.

Hvis man gerne vil have flere fugle i sin have, er det en rigtig god ide, at gøre haven mere attraktiv for de små væsner. Det kan man gøre på mange forskellige måder, men et godt sted at starte er fuglehuse. Fuglehusene giver fuglene et sted at holde til og et sted at yngle. Det er vigtigt at fuglehusene hænger et roligt sted og at fuglene ikke bliver forstyrret for meget her – ellers vil de finde et andet sted at lægge deres æg. Når æggene først er lagt, er det ligeledes vigtigt at sørge for ro og fred til både unger og forældre, da man så kan være heldig, at de vender tilbage igen for at yngle året efter. 

Det kan også være en god ide at anskaffe sig et foderbræt, hvor man kan lægge mad frem til fuglene. Giv dem gerne frø og kerner, men undgå for meget brød, da de ikke har godt af det. Foderbrættet lokker fuglene til, samtidig med at det er både sjovt og hyggeligt for voksne og børn at observere dem komme og gå. Skal man vælge enten fuglehus eller foderbræt, er foderbrættet måske sjovest at se på. Her vil komme mange fugle dagligt hvis man lægger mad frem til dem.

Hos Pindhus.dk findes et stort udvalg af både fuglehuse og foderbræt i forskellige skønne designs og farver. Mange af husene ligner rigtige små huse, og vil med garanti pifte havens look gevaldigt op.