Home » Ikke kategoriseret » God dyrevelfærd: Sådan behandler du dine dyr på gården godt

God dyrevelfærd: Sådan behandler du dine dyr på gården godt

Dyrevelfærd er in, og det er næsten umuligt at have en velfungerende farm, hvis dyrene ikke har det godt. Folk køber flere og flere produkter, der er produceret med tanke på dyrene, og det kræver derfor også en omstilling fra din side. Vi giver dig her nogle tips til, hvordan du kan agere med dyrevelfærd in mente.

Godt og miljørigtigt foder

Foder er en stor månedlig udgift, hvis man på sin gård har rigtig mange dyr. Særligt kan det være et problem med store dyr som køer og heste, som spiser rigtig meget mad. Det er essentielt, at du vælger miljøfoder, som er produceret med tanke for miljøet. Samtidig kan du brande dig med, at dine dyr kun får det bedste at spise. Du kan finde et stort af miljøfoder hos Landhandlen i Ebstrup

Store grønne arealer

Når man snakker om dyrevelfærd, handler det rigtig ofte om, at dyrene ikke skal pakkes væk i nogle bokse på meget få kvadratmeter. I mange tilfælde giver det faktisk også bedre kød, hvis dyrene får lov at leve frit og være glade i stedet for at sidde i en stald eller et bur dagen lang, hvor de ikke kan bevæge sig og få den nødvendige motion.

Vælg de bedste aflivningsmetoder

Der kommer et tidspunkt, hvor du skal aflive dyrene, fordi de skal slagtes. Men der er mange måder at gøre det på, og du bør vælge de mest humane metoder, hvor dyrene lider mindst muligt. De skal have det hurtigt overstået, så der ikke er nogen smerte at føle – også selvom det måske koster lidt ekstra i din ende at købe den løsning.