Home » Industri » God pleje: Sådan passer du på dine industrimaskiner

God pleje: Sådan passer du på dine industrimaskiner

Din maskinpark er et enormt aktiv for din virksomhed, og det er derfor vigtigt, at du giver dem den bedste pleje for både at sikre optimal brugseffekt, men også så de eventuelt har en nogenlunde mersalgsværdi, hvis du påtænker at sælge senere. Der er mange gode råd, og vi har her udvalgt et par stykker af dem. God læsning.

Brug krympeplast i stedet for en presenning

Krympeplast til industri minder på mange måder om en presenning, men i stedet for at man pløjer nogle pløkker i jorden for at få presenningen til at sidde fast, så varmer man krympeplasten mildt, så den slutter helt tæt om maskinen eller enheden, man ønsker at beskytte.


En presenning vil ofte efterlade huller, og så er der næsten altid en risiko for, at det ryger af. Krympeplast efterlader ingen huller, og hele din maskine eller eksempelvis båd vil være dækket til. Det gør bare, at holdbarheden bevares meget bedre. Du skal bruge en varmepistol til at få plasten til krympe, og så holder det ellers næsten så længe, som du har lyst til. Det er heller ikke besværligt at tage plasten af igen, og enheden vil herefter være klar til brug med det samme.

Sæt dem indenfor om vinteren

Hvis du ikke har krympeplast til rådighed eller bare gerne vil give dine maskiner et ekstra lag af sikkerhed, så bør du altid sætte dit maskineri indenfor. Rust og fugt er noget af det, der får værdien til rasle ned på dine maskiner. Vind og vejr vil altid påvirke enhedens evne, og hvis du samtidig bruger en presenning, er der større risiko for, at den falder af en aften med stiv kuling.

Undgå eksponering til tyveknægte

Svage sjæle er nemmere at overbevise, hvis de kan få øje på enheder med værdi. Dette er en anden grund til at pakke tingene væk indenfor, når de ikke er i brug, da man ikke viser, hvad man har af værdi til uvedkommende. Dette gælder særligt på byggepladser, hvor du altid bør sikre dig, at der enten er en vagt på, eller at tingene pakkes væk om natten. Byggepladser er særdeles populære for bestemte grupper af tyve.