Home » Simulations- og førstehjælpsprodukter » Gør en forskel med AED hjertestarter

Gør en forskel med AED hjertestarter

Har du nogensinde oplevet eller være tæt på en person, der har fået hjertestop? Magtesløsheden kan føles altoverskyggende i sådan situation. Men med et stigende fokus på, at den almene dansker uddannes til at kunne udøve førstehjælp i kombination med nye teknologiske udviklinger indenfor hjertestartere, er det nu muligt at gøre følelsen af magteløshed lidt mindre. Har du mulighed for at handle i sitationenen, gør det nemlig en kæmpe forskel for, hvordan du senere vil se tilbage på oplevelsen. Du kan redde liv med den rette førstehjælpsteknik og AED hjertestarter.

Hvordan virker en hjertestarter?

Den typisk benyttede AED hjertestarter – også kaldet defribillator – kan gøre øge chancerne for at overleve et hjertestop markant ved at give stød til den bevidstløse person, der ikke trækker vejret. Her er det vigtigt at pointere, at den typiske førstehjælpsmetode, vi kender, i form af brystkompessioner og kunstigt åndedræt er afgørende at inkludere i processen. Det er alt sammen noget, der trænes grundigt og gennemgribende i førstehjælpskurset.

AED hjertestarter på arbejdspladsen

Foruden at uddanne personale i førstehjælp på arbejdspladsen, kan være en rigtig god idé at have flere hjertestartere hængende rundt omkring i forskellige lokaler, så de er hurtigt tilgængelig for dem, der er i stand til at bruge dem. Hvis ulykken sker, er der således langt større chancer for at redde personen med hjertestop.

Hvor meget koster en hjertestarter?

Priserne på AED hjertestartere spænder bredt. De kan koste fra et par tusinde kroner til en del mere. Det afhænger i høj grad af, om det er civile eller sundhedsfaglige, der skal anvende dem. På hospitaler bruger man selvfølgelig mere avancerede hjertestartere. Men når alt kommer til alt virker en AED hjertestarter på samme måde – uanset prisklasse. Uanset hvad er prisen for en hjertestarter meget lille, hvis den kan redde bare ét enkelt liv.