Home » Lamper » Guide: Sådan oplever du bedst Odense

Guide: Sådan oplever du bedst Odense

Odense er en af Danmarks største byer med masser af historie, og derfor kan vi godt forstå, hvis du og familien vil lægge en tur forbi Fyn – fordi Fyn er nemlig rigtig fin. Vi har i denne korte artikel skrabet tre bud sammen på, hvad du bør opleve, når du kommer til øens største by.

Det indre butiksmiljø

Odense har et rigtig skønt bymiljø med butikker og cafeer samlet i Odense C og primært nord for Odense Å. Du kan her finde butikker med alt fra isenkram, artefakter og lamper i Odense, men du kan også få lov at se de gamle bindingsværker, som virkelig er med til at tegne et flot og historisk billede af byen. Du finder mad til enhver smag, og du kan gå en tur langs åen.

Odense Zoo

Zoologisk have er altid en oplevelse, uanset hvilken man kommer til – og her er Odense Zoo ikke så meget anderledes. Du finder en masse spændende dyr fra alle områder af verden, og hvis du har årskort til andre zoologiske haver i Danmark, kan du som udgangspunkt få en billigere billet til Odense Zoo. Odense Zoo hed oprindeligt Odense Dyrehave, men i 2033 har den 100-års jubilæum som Odense Zoo.

H. C. Andersens hus

Det er velkendt, at en af verdens største forfattere, nemlig vores egen Hans Christian, boede i Odense, hvorfra han skrev flere af sine fortællinger. Huset eksisterer stadig, og du kan finde det i Odense, hvor du virkelig kan få historien om en af Danmarks største kulturikoner ind under huden. Nogle ting ved huset vil helt sikkert også overraske dig.