Home » Bæredygtig beklædning og sko » Her er dit bæredygtige tøj

Her er dit bæredygtige tøj

Det er i alle menneskers bevidsthed – vi er nødt til at gøre en indsats for at miljøet bliver bedre. Vi kan gøre meget hver for sig, men sammen kan vi flytte bjerge. Derfor er det så dejligt at se store som små virksomheder tager ansvar og gør en indsats.

Blusbar by basics er en virksomhed der laver tøj der både er funktionelt og bæredygtigt. Lad dig inspirere til et nyt bæredygtigt outfit.

Lad os se nærmere på hvad bæredygtig tøjproduktion omfatter…

Skåner miljøet

Tøjindustrien bærer et stort ansvar for vandforurening, drivhusgasser og affald. Mest fordi der er meget tøj der er blevet så billig i produktion at brug og smid væk-kulturen har forurenet kloden.

En bæredygtig produktion laver tøj der holder længere. Tøj der er værd at reparere hvis det går i stykker. Det er ikke moderigtigt tøj der kun kan bruges en enkelt sæson, men tøj der kan bruges igen og igen.

Tøj har stort CO2-udslip

Når du køber tøj der er lavet billigt i Kina, så kan du være sikker på at du bidrager til det store CO2-regnskab. Tøjindustrien står for 6,7 procent af verdens CO2-udslip.

Der produceres mere og mere tøj. Nogle tøjhuse udgiver op mod 24 kollektioner om året. Vi bruger og smider væk i stigende grad. Før et stykke tøj kommer ud på hylderne er det blevet transporteret i snit 2.000 kilometer.

Hvad kan vi gøre?

De største CO2-syndere er transport, landbrug og energi. Din t-shirt omfatter dem alle. Du kan hjælpe ved at købe tøj der er lavet i Danmark eller tæt på. Du kan vælge tøj der holder i lang tid. Fx tøj lavet af uld i stedet for bomuld.

Vær villig til at betale mere for tøj. Den højere pris går til en mere hensigtsmæssig produktion der skåner miljøet.