Home » Højbede » Højbede
Højbede

Højbede

Højbede giver dig rigtig mange fordele i haven. Først og fremmest så er Højbede en rigtig god måde til at skabe afgrænsninger i din køkkenhave. Et højbed er også meget praktisk, hvis du måske ikke lige har en have, men kun har en terrasse, så kan du dyrke dine urter og blomster – selvom du bor midt inde i byen.

Højbedet giver dig også en langt bedre arbejdsstilling, da du kan udføre dit arbejde uden at sidde krøllet sammen på jorden. Du kan også begynde at plante meget tidligere på året, da et højbed langt hurtigere bliver varm og tørre efter vinterens fugt og kulde. Dette skyldes, at der er langt mindre jord, der skal varmes op.

Du kan finde en god artikel om højbede på bolius her: https://www.bolius.dk/hvad-er-vigtigt-naar-du-bygger-hoejbed-16008/

Går du med tanker om at anskaffe dig et højbed eller måske ligefrem allerede har anskaffet dig et, så er det vigtigt, at du gør dig nogle overvejsler om, hvilket jord du skal bruge. Fordelen ved højbede er nemlig, at du selv kan bestemme, hvilken type jord du ønsker at plante i. Der er nogle ting du kan tage udgangspunkt i, når du skal vælge jord – nemlig, at det skal være humusrig jord, derudover er det en fordel, hvis det er porøs jord. Vil du gå ekstra grundig til værks, så kan du også gå efter det helt rigtige reaktionstal (ph-værdi) – det skal helst ligge omkring 6,8-7,5.

Er du på jagt efter et højbed, så kan jeg varmt anbefale dig at kigge forbi Lyngeshop.dk. De har et stort udvalg af højbede i mange forskellige materialer. Du finder et udvalg i både træ og jern – derudover finder du også forskellige former. Du kan altså få det højbed, der passer til lige netop dit behov. Du finder deres hjemmeside her: http://www.lyngeshop.dk/