Home » Digital marketing » Hvad er søgemaskineoptimering

Hvad er søgemaskineoptimering

Search Engine Optimization betyder søgemaskineoptimering på dansk, og er ofte henvist til som SEO.  Søgemaskineoptimering består af en række initiativer, der hjælper virksomheder med at blive fundet af søgemaskiner såsom Google. Og jo bedre søgemaskineoptimering, jo bedre bliver virksomheder placeret på Google.

Det er en kompleks størrelse, at arbejde med og et spørgsmål, som mange stiller selv, er, ”hvad er søgemaskineoptimering egentlig?” Og de spørger sig selv med god grund. Søgemaskineoptimering foregår på mange niveauer lige fra teknisk søgemaskineoptimering til content og konverteringsoptimering. De forskellige lag af søgemaskineoptimering kan i sig selv, skabe forvirring omkring svaret på spørgsmålet om ”hvad er søgemaskineoptimering”.

Hvordan finder man ud af det?

Derfor er der mange, der søger på diverse blogindlæg for at få afdækket deres spørgsmål om ”hvad er søgemaskineoptimering”, og det næste spørgsmål, der trænger sig på ofte, er, hvordan man søgemaskineoptimere rent praktisk. Og her er det ikke nødvendigvis alle svar, der er lige gode. Der er mange, som gerne vil have trafik på deres hjemmeside og blogs, og derfor lokker de læsere ind med lovende titler, som f.eks. ”hvad er søgemaskineoptimering og hvordan gør man”.

Nogen indlæg er velskrevet og dybdegående, imens andre indlæg efterlader flere spørgsmål end dem, som man havde i begyndelsen. Det er derfor ikke alle, der er lige gode til at dele deres viden og erfaringer om, hvad søgemaskineoptimering er.

On-page og off-page

For at finde de mest præcise svar til ”hvad er søgemaskineoptimering”, så skal man tage højde for to områder: on-page og off-page.

On-page søgemaskineoptimering dækker teknisk søgemaskineoptimering på ens hjemmeside, søgemaskineoptimeret content og konverteringsoptimering. Off-page søgemaskineoptimering er beskrevet som linkbuilding. Så næste gang du skal stille spørgsmålet ”hvad er søgemaskineoptimering”, så kan du istedet spørge ”hvad er on-page søgemaskineoptimering?” eller ”hvad er off-page søgemaskineoptimering” afhængigt af, hvad du vil vide noget mere om.