Home » Transport og logistik » Logistikvirksomhed? Her er de ting, du skal have styr på

Logistikvirksomhed? Her er de ting, du skal have styr på

Har du oprettet en ny logistikvirksomhed, eller overvejer du at begynde inden for branchen? Potentialet er enormt, men der er også mange om buddet, og derfor skal du have styr på den faglige viden, inden du siger ja til alt og alle. Der er store forventninger til dig, og dem skal du leve op til – både internt og eksternt.

Spedition

Når man behandler andre folks varer, kaldes det spedition. Det er dig som speditør, som skal sikre, at al dokumentation og alle godkendelser er, som de skal være. Det er det, som kunden forventer af dig, da du er eksperten i fragt og told. Der er rigtig mange forskellige områder med forskellige regler, og det kan derfor være en god idé at finde en niche inden for en bestemt vare.

Specialtransport

Der er også visse regler for, hvordan enheden skal transporteres, og det er ikke så simpelt igen. Der er mange regler for fødevarer og særligt farligt gods, og det er ikke alene chaufførens opgave at sørge for, at alt er i den skønneste orden. Sikr dig, at der er nogle faste processer for, hvordan sådanne opgaver bliver tacklet, og sørg for, at det bliver et team effort.

Bæredygtighed

Hvis du gerne vil have gode kunder og tænke fremadrettet, skal du være bæredygtig i alt, hvad du foretager dig. Og det skal du kommunikere klart og tydeligt ud, så du bliver at foretrække over lignende løsninger. Både B2B-kunder og B2C-kunder ønsker bæredygtige tiltag, og derfor kan det være en økonomisk gavnlig løsning på lang sigt.