Home » Hus & have » Med solafskærmning får du styr på lysindfaldet

Med solafskærmning får du styr på lysindfaldet

Solen er et vekslende bekendtskab i et land som Danmark. Om sommeren kan man ikke just regne med dens tilstedeværelse. I løbet af efteråret og foråret kan både morgen- og aftensol være direkte farlig, når den blænder pendlere på vej til og fra arbejde. Om vinteren kan solen være lige så insisterende som om sommeren, men bare i noget kortere tid ad gangen. Alt i alt er den svær at gennemskue. Fast solafskærmning kan være løsningen, hvis du er træt af at tilpasse dig solens uigennemskuelige døgnrytme!

I mange danske hjem er lysindfaldet en vigtig del af indretningen – netop fordi det naturlige lys er så begrænset om vinteren. Men store vinduer og åben indretning åbner for det irriterende direkte sollys. Med permanent, udendørs solafskærmning slipper du for at rulle gardiner til og fra i tide og utide. Du kan blot læne dig tilbage og nyde et behageligt, permanent og naturligt lysindfald!

Permanent solafskærmning består oftest af paneler med lameller, som enten er stationære eller kan roteres, alt efter hvor stor en tilpasningsgrad du ønsker. Panelerne ligner til forveksling en slags vindbrydere eller stakit, og blender derfor ubemærket ind med de fleste former for arkitektur. Panelerne kan anvendes lodret eller vandret, alt efter hvilken effekt, der ønskes.

Monteres panelerne vandret over vinduerne, skaber de en form for kasket-lignende skygge, der sikrer at det frie udsyn fra vinduerne ikke forstyrres.

En permanent og holdbar løsning

At opsætte fast solafskærmning er en langsigtet løsning. Panelerne er bygget til at udstå det danske vejr, og kræver minimal rengøring. Desuden betyder deres elegante designs at de ikke forstyrrer landskabet. Placeringen af afskærmningen afhænger helt af dine behov, og du har selvfølgelig kontrollen over, hvor omfattende der skal afskærmes. Du kender dit hjem og lysindfaldet bedst, og derfor er du også chefen for projektet.