Home » nedstrygere » Nedstygere og ikke save

Nedstygere og ikke save

Vores rubrik her skal lige uddybes, så vi har styr på nogle termer og ikke forveksler de forskellige elementer:

Vi mener nemlig ganske simpelt, at der er forskel på nedstrygere og save, hvor nedstrygere stadig er noget man kan save med, men i dette indlæg vil vi fokusere på de små save, som altså bliver omtalt som nedstrygere i fagsprogsverden og ikke som den gængse fukssvans/sav, som mange mennesker har liggende i redskabs-skuret. 

Hvad er så forskellen på en almindelig, velkendt sav og en nedstryger? 

Hvis du ikke er håndværker eller ikke har forhåbninger eller forventninger om at benytte arbejdsværktøj af den art i dit liv, så er der ingen grund til at lære forskellen at kende, men for alt lige fra amatør-håndværkeren til den professionelle håndværker er der STOR forskel.

Nedstrygere er blandt andet nemmere at bruge til mindre opgaver, hvor det kan være svært at komme til med for eksempel en sav, så kan en nedstryger lettere kommer til, da de findes i både mindre og større udformninger, hvor save generelt er (for) store.

En anden stor forskel på nedstrygere og save er, at nedstrygere efterlader en renere og mere fin overflade, hvilket vil efterlade et pænere slutresultat og eventuelt gøre det nemmere at føje ender sammen, man har skåret til med en nedstryger.

Det er også nemt at udskifte en nedstryger i den forstand, at en almindelig nedstryger består af to bestanddele. Håndtaget og klingen.

Så når klingen er blevet uskarp, skæv eller ikke kan bruges mere, så er det bare med at udskifte denne, da det ikke koster alverden for nye klinger.

Her slipper man for at skulle hen at gøre savklingerne spidse igen, og så er der en mindre overflade at holde ren for rust og skidt generelt.

Overordnet er det nemmere at benytte nedstrygere, når man har med små og mellemstore opgaver at gøre, hvor man blandt andet ønsker en flot afrunding.