Home » Vejsikring » Orientér dig i trafikken – 3 gode råd til nye trafikanter

Orientér dig i trafikken – 3 gode råd til nye trafikanter

Hvis du er nyudklækket indehaver af et lyserødt plastikkort, der giver dig adgang til at køre almindelig personbil på vejene, kan det godt være angstprovokerende og overvældende at skulle ud i trafikken på egen hånd første gang. Du er vant til at have en kørelærer siddende ved din side, der kan trække bremsen og fortælle dig, hvad du skal gøre, men nu er du kun dig.

Til dig, der er ny i trafikken, har vi her samlet tre gode råd til ting, du skal være opmærksom på som ny trafikant og bilist. Læs mere i indlægget her.

Hold fartgrænsen

Som ny bilist er det ekstra vigtigt, at du overholder de fartgrænser, der er på de forskellige veje. Det er selvfølgelig altid vigtigt, men som ny bilist har du kun én chance, og overtræder du den, får du taget dit kørekort, og så skal du starte forfra. Samtidig er det mere trygt at køre bil, når man overholder fartgrænsen, hvis man er lidt usikker. Hvis nogen dytter af dig eller kører helt tæt på dig, så bare husk, at det er dem, der overtræder reglerne – ikke dig.

Hold afstand

En anden måde at blive mere tryg i trafikken på er ved at holde god sikkerhedsafstand til de andre biler. På den måde kan du nemlig altid nå at bremse op uden at være til fare for dem foran dig, og det er trygt og rart og giver ro.

Orientér dig

Det er supervigtigt, at du husker at orientere dig grundigt, når du kører bil, og især i starten. Kig jævnligt i sidespejlene og i bakspejlet og hold øje med de andre trafikanter samt vejens forløb, vejstriber, skilte og lignende, så du altid er et skridt foran og kan forudse pludselige situationer.