Home » Fritid og Hobby » Sådan kommer du bedst i gang med at gøre maling til din nye hobby

Sådan kommer du bedst i gang med at gøre maling til din nye hobby

Siden coronavirussen har gjort sit indtog i Danmark, og har begrænset vores udvalg af fritidsaktiviteter, har det måske været det sidste skub til at inspirere folk til at begynde på en ny hobby.

For mange er det at male ikke blot en kreativ udfoldelse, det kan også være en afslappende hvis ikke ligefrem en terapeutisk fritidsaktivitet. Når man maler, er der en vis belønning i at ende med et slutprodukt. Noget man kan vise frem. Det hjælper en med at føle, at man har fået noget ud af den tid, man har brugt.

Der findes mange forskellige tilgange til at begynde at male fra realisme til noget mere abstrakt. Så modsat hvad mange går og tror, så behøves man ikke være god til at tegne for at kunne kaste sig ud i at male.

Er man en af dem, der har fået lyst til at svinge penslen, men ikke ved, hvor man skal starte, så kan akrylmaling meget vel være vejen frem.

Akrylmaling har en kortere tørretid end oliemaling og er derfor god til nybegyndere eller dem med kortere tålmodighed. Med den kortere tørretid kan man hurtigere male over de steder, hvor man har noget, man gerne vil rette op på, så for nybegyndere kan det være en stor hjælp, at man hurtigere kan lave justeringer, uden at farverne bliver blandet sammen på lærredet.

Akrylmaling er vandbaseret, og derfor kan malingen tyndes op med vand. Det er en mere lige tilgang til at justere farven og dens intensitet end for eksempel oliemaling, hvor man i stedet skal have fat i kemikalier til at fortynde malingen.

Når man skal ud og anskaffe sig et starterkit, så kan man nøjes med at købe de tre primære farver: rød, blå og gul samt en hvid, der kan bruges til at lysne de andre farver, for at kunne få de forskellige nuancer.

Akrylmaling kommer i tuber og dunke, og det kan betale sig at anskaffe sig de helt store dunke i de primære farver samt hvid, da det er disse farver, man kommer til at bruge allermest af.

Det er vigtigt, når man anskaffer sig grundfarverne, at disse er helt rene og altså ikke i andre nuancer end de primære og ren hvid, da det ellers kan påvirke farverne, når man blander dem.