Home » Leverandør til marine og komposit industri » Sådan vælger du den rette glasfibermåtte til din båd

Sådan vælger du den rette glasfibermåtte til din båd

Glasfiber er ikke bare én ting – og det gør også, at det kan være kompliceret at finde rundt i udvalget af glasfibermåtter og -duge. Det kan være ganske teknisk at forstå sig på glasfiber, men det kan du få hjælp til, hvis du læser med i denne artikel.

En hugget glasfibermåtte

Det er billigt at købe en hugget måde. Dette kaldes også for glasfiber eller chop strand mat – forkortet CSM. Dette kan være en fordel at vælge, da glasfiber er muligt at købe. De fås i forskellige størrelser, og disse kunne f.eks. være 300, 450 og 600 grams.

En emulsionbundet eller pulverbundet hugget måtte

Den mest anvendte måtte er en emulsionsbundet, hugget måtte. Her flyder fibrene frit, fordi bindevævet opløses. Udfordringen ved en emulsionsbundet, hugget måtte er, at den er lavet af vandopløselig lim – PVA. Det kan opleves, at rester af PVA forårsager glasfiberpest. En pulverbundet, hugget måtte er derimod ikke vandopløselig, hvorfor den også ligger lidt højere prismæssigt.

Vævet glasfiberdug/måtte

En vævet glasfiberdug/måtte omtales også som roving, og som navnet antyder, er fibrene her vævet sammen. Det bliver derved til en form for dug, som et slags tekstil. Det kan desuden væves i et utal af forskellige designs og størrelser.

Køb glasfiber over nettet

Mangler du glasfibermåtte til din båd, kan du nemt finde et over nettet, hvor det er nemt at bestille hjem til egen adresse. Glasfiber er heldigvis et materiale, der ligger lavt prismæssigt, så det er ikke en stor udgift, du står overfor. Den rette glasfibermåtte er vigtig at have til sin båd, og det er også vigtigt, at man vælger rigtigt. Du kan altid stille flere spørgsmål til din forhandler, hvis du mangler svar på, hvilken glasfibermåtte du skal vælge til din situation.