Home » Overvågning » Sommerferien er højsæson for indbrud
Overvågning

Sommerferien er højsæson for indbrud

Forestil dig, at du er indbrudstyv, og du ved, at folk typisk rejser tre uger i træk hver sommer. Tit er både naboer og genboer væk på samme tid. Det kan være, at hele vejen er ude at rejse. Som indbrudstyv ville du så se sommerferien som ét stort tag-selv-bord? Det er der i hvert fald mange indbrudstyve, der gør. Sommerferien er en af højsæsonerne for indbrud, netop fordi så mange er ude at rejse på samme tid.

Hvis du gerne vil forhindre indbrud, mens du er ude at rejse, kan det være en god ide at investere i et overvågningskamera. Hos specialkamera.dk har de et stort udvalg af kameraer. Her kan du danne dig et overblik over, hvad der findes af forskellige kameraer på markedet. Du kan også købe kameraer gennem deres side.

Når du køber overvågningskameraer for første gang, er det vigtigt, at du prøver at sætte dig i tyvens sted. Hvor er det nemmest at komme ind i dit hus? Det er her, du bør sætte videoovervågning op. Det kan være kælderdøren eller et vindue ud mod haven, der er nemt at bryde op med en skruetrækker. Det kan også være, at dit hus ligger lidt væk fra vejen. Så kan det være, at tyvene prøver at komme ind gennem din hoveddør. Hvis du har et vindue ved siden af døren, kan de for eksempel smadre ruden og så bare række ind og låse døren op.

Når man sætter videoovervågning op, sætter man det typisk op af to grunde. Man vil gerne forhindre indbrud, og man vil gerne fange tyven på bånd, så det bliver nemmere for politiet at fange vedkommende. Når man vil skræmme tyvene væk, bør man vælge et udendørskamera, som man sætter op synligt. Det gør, at tyvene ved, at de bliver filmet. Specialkamera.dk har flere kameraer til udendørsbrug.

Hvis man også gerne vil fange tyvenes ansigter på video, kan det være en god ide også at have et eller flere videokameraer indenfor. De kan være skjult, så tyvene ikke lægger mærke til dem. Mange tyve er blevet gode til at undgå at blive set af kameraer uden for. Nogle vil prøve at ødelægge dem. Men hvis man skjuler et kamera indenfor, kan man være heldig, at tyvene kommer til at tro, at de ikke bliver overvåget, og så kan man fange deres ansigter på video. Det gør arbejdet meget nemmere for politiet, at de har en videoovervågning af tyvene.