Home » Landbrug » Er det tid til slagtning?

Er det tid til slagtning?

Langt de fleste svin bliver slagtet på sigt, så der er mad til os mennesker. Når tiden nærmer sig for, at svinene skal slagtes, er der dog nogle ting, der skal ordnes mellem landmænd og slagterier. Her skal der blandt andet aftales pris for svinene. Prisen for svinene afhænger af, hvor meget svinene vejer, og dermed altså af, hvor meget kød, der er at sælge fra svinet.

For bedst muligt at være sikker på, at man angiver den korrekte vægt af svinet, inden man sender den til slagtning, bør man derfor gøre brug af en vægt, der er beregnet hertil.

Svinevægt i aluminium

Der findes mange forskellige typer vægte til svin. For de fleste ville det dog være oplagt at købe en svinevægt, der er produceret i aluminium, og det er der nemlig flere grunde til.

En svinevægt i aluminium har for det første en god holdbarhed, den ruster ikke, og den er let at rengøre. Derudover er aluminium et let materiale, der gør det let at transportere vægten rundt. Hertil kan det også være en god idé at købe en svingevægt med hjul, der ligeledes gør det let at flytte vægten rundt.

Udover at gøre vejningen mere komfortabel for dig, så kan vejningen også gøres mere komfortabel for svinene, hvis vægten har display, hvor svinets vægt hurtigt vises på. Dermed behøver svinget at bruge længere tid i vægten end højst nødvendigt.

Så vil du gøre vejningen af svin lettere for dig selv og mere komfortabelt for svinene, så investér i en svinevægt i aluminium med display. Dermed får du en svinevægt, der kan holde i mange år, og hvor vejningen desuden går meget lettere og hurtigere end ellers.