Sådan bruger du glasfiber

Glasfiber er et materiale der kan bruges til mange forskellige ting. Det er et materialer der har nogle af de samme egenskaber som plastik. Det er utroligt modstandsdygtigt og egner sig godt som byggemateriale.

Glasfiber bliver brugt i kompositmaterialer ved at blande det med forskellige slags lime. Glasfiber er både vandtæt og slagfast. Derfor er det særligt egnet til at bygge både. Desuden er glasfiber et meget let materiale. Der er en markant forskel på vægten af en robåd bygget af træ og en af glasfiber.

Vævede måtter

Glasfiber består af små tråde af glas der er vævet sammen til en måtte. Det er et materiale der nemt former sig efter det du klistrer det på. Derfor behøver underlaget ikke at være jævnt for at påføre glasfiber.

Netop derfor er det godt til bådebygning hvor skumplader bliver beklædt med glasfibermåtter. Du kan købe alle slags måtter hos for eksempel HF Industri og Marine.

Reparer skader med glasfiber

Det er ikke svært at reparere en skade med glasfiber, men det kræver noget manuelt arbejde. Først skal du vurdere skadens omfang og derefter skal du i gang med at slibe. Hele det beskadigede område skal slibes ned og derefter beklæder du skaden med glasfiber der er gennemvædet af epoxy.

Husk at beskytte både hænder og luftveje når du sliber og arbejder med epoxy. Når skaden er tør skal du slibe igen. Alle ujævnheder skal væk.

Perfekt til vådrum

Fordi glasfiber er vandtæt, er det perfekt til vådrum. Et baderum opbygget i vådrumsgips kan beklædes med glasfiber på gulv og vægge. Brug eventuelt glasvæv på den øverste del af væggen.

Glasfiberen fungerer som baggrund for fliser eller anden belægning. Så fiberen er ikke synlig. Hvis du borer huller i væggen til opsætning af møbler eller andet inventar, så husk at tætte hullet omkring skruen.