AFO mod din dropfod

Dropfod betyder, at man har en forringet evne til at bevæge sin fod opad og derfor medfølger det, at man kan have besværligheder med at gå. Foden slæber nemlig efter, så man må løfte sit ben højt for ikke at falde over sin egen fod. Dropfod opstår ved ,at få beskadiget en nerve, der hedder nervus peroneus, som i underbenet sidder meget tæt på hudens overflade og derfor er ekstra udsat. AFO står for ankel-fod ortose, som er en behandling mod dropfod.

Få en moderne behandling med AFO

Hos Henza kan du finde en AFO fra SpryStep, som består af en helt særlig og moderne teknologi på carbonfiber, som kan hjælpe patienten med sin gang. Ortosen påsættes nemt med velcro rundt om underbenet, cirka på midten. Derfra, har den en stiver, som går fra bagsiden af benet og ned til sålen, som sættes i skoen. På den måde skabes der stabilitet både rundt om benet, langs anklen og under foden. Der findes andre, som minder om denne AFO, men dennes holdbarhed er sikret med sammensætningen af carbonfiber, som gør den fleksibel og mere modstandsdygtig overfor brud og knæk. Ortosen kan fås i størrelse x-small til x-large, som svarer til størrelser 33 til 47.

Bed om samråd før du køber

Hvis du selv er ramt af dropfod og vil prøve AFO behandlingen, så kontakt dog først en professional behandler eller din læge. Det er bedst at købe ortosen i samråd, så du kan foretage den rette beslutning for dig. AFO’en forsyner med komfort og funktionalitet, men passer dog bedst til patienter under 110kg.

Du kan også kontakte Henza og få vejledning inden du foretager dit køb.