Home » Uddannelse » Få dit livs oplevelse på en musikefterskole

Få dit livs oplevelse på en musikefterskole

Efterskole er en af de helt store oplevelser, der venter i teenageårene. Ofte er efterskoleopholdet de første spæde skridt i retning af voksenlivet. For manges vedkommende er efterskolen det første møde med verden uden for folkeskolen. Det er et år, som byder på nye venner, masser af oplevelser, et stærkt fællesskab, og ofte er det også på efterskolen, at de fleste finder ud af, hvem de egentlig er.

Man siger nemlig, at et efterskoleår svarer til syv almindelige år. Det skyldes selvfølgelig, at der er fuldt tryk på sociallivet. Det er masser af gode aktiviteter at gå i gang med, og der sker altid noget på en efterskole. Derfor står tiden aldrig stille, men flyver afsted. Desuden nyder mange at komme væk hjemmefra og udforske verden under trygge rammer. Det er virkelig noget der sætter en udvikling i gang hos unge mennesker.

Du bliver unægtelig et andet og ofte bedre menneske af at gå på efterskole. Desværre er der mange, som forbinder efterskole med tidsspilde. Det skyldes nok, at det faglige, ofte bliver sat lidt i baggrunden. Sådan behøver det heldigvis ikke altid at være. Hvis man vælger en musikefterskole, kan man nemlig få det udviklende efterskoleliv samtidig med, at man faktisk også udvikler nogle egenskaber.

Musik er faglighed

Her er det nemlig musikken der er hovedfokus. Dansk og matematik træder måske lidt i baggrunden, men det skal man slet ikke være nervøs for. Det lærer eleverne alligevel rigeligt af i folkeskolen og gymnasiet. I stedet får eleverne mulighed for at prøve kræfter med en anden form for faglighed. At spille musik, udvikler nemlig hjernen i en positiv retning.

Hvis du elsker at spille musik, eller går og drømmer om at prøve det, så bør du i høj grad overveje en musikefterskole.