Home » Hus & have » Tagplader til dit næste byggeprojekt

Tagplader til dit næste byggeprojekt

Går du og drømmer om en ny carport? Eller en dejlig udestue? Måske du gerne vil have et drivhus, hvor du kan dyrke grøntsager og frugter her til sommer? Uanset, hvilke byggeprojekter du har i tankerne, skal der jo altid et tag på. Her følger en kort guide til, hvilke tagplader der egner sig bedst.

Til udestuen

Hvis du leder efter et tag, der skal virke isolerende, men stadig gerne vil have solens naturlige lys ind, kan du overveje et termotag. Det er bygget af flere lag, der holder på varmen. På sin vis kan det forlænge sommeren, så du kan nyde din udestue allerede fra det tidlige forår og helt ind i vinteren. Hvis du også gerne vil have vinduer i udestuen, skal du sørge for, at tagets og vinduernes isoleringsværdi passer sammen. Bedre kendt som U-værdien. Jo lavere værdien er, desto bedre isolerer de.

Ellers kan du også vælge Riatherm Heatstop, der er specialproducerede, så de beskytter rigtig god med solens UV-stråler. Desuden dæmper de varmeopbygningen om sommeren og giver god kuldeisolering om vinteren.

Til skuret, brændestablen og carporten

Enkeltlagsplader egner sig bedst til projekter, hvor der ikke er behov for, at tagpladerne skal virke isolerende. Det kan være en god ide, at vælge nogle plader, der er lavet af polycarbonat. Det har nemlig en rigtig god slag- og slidstyrke. Så det egner sig godt til det sommetider hårde, danske klima.

Hvilken slags plast?

Du kan både få tagplader, der er klare ligesom glas, eller i den såkaldte ”opal” farve. Hvis du ikke vil blændes af solen, men gerne vil have et naturligt lys, er den opale rigtig god. De er mere hvidlige og holder desuden noget af varme ude om sommeren. Nogle termoplader er bronzefarvede, så da matcher bedre med dit tag.